<<< nazad

Subaštinici Kristovi sa Njime zaista trpe, da bi se sa Njime zaista i proslavili
(Rimljanima 8:17, 18)

Vidjeli smo da nema pobjede bez borbe, da se ne može dobiti kićena haljina niti palma slave bez boli i bez križa. To su sredstva po kojima je Krist bio od Oca uzvišen nakon krajnjeg poniženja i poslušnosti. Tako, kao što s pravom želite biti subaštinici nebeskog Kraljevstva, kojemu je Kralj nad kraljevima i Gospodar nad gospodarima Jaganjac Božji, utjelovljena Riječ, tako morate željeti biti subaštinici Njegovog dijela boli, žrtvovanja, poniženja i poslušnosti. Jer samo na taj način možete biti proslavljeni s Njim, pobjedonosnim i slavnim.

Kratka je, uvijek kratka zemaljska kušnja prema vječnosti. Ograničene, uvijek ograničene su patnje, križ prema radosti nebeskoj i beskrajnoj kao što su sve stvari koje dolaze od Boga za one koji su već u spoznaji Boga, 'Njegova djeca i Njegovi baštinici'.

Od Gospodina Isusa Krista, Koji je utjelovljeni Jehova Stvoritelj, Jedini Bog i naš Vječni Otac, dna. 20 Veljače 1950 u viziji primila Marija Valtorta (objavljeno u knjizi 'Pouke na temelju Pavlove poslanice Rimljanima')

<<< nazad