<<< nazad

Bok!

Moje ime je Ana i 27 mi je godina. Za sebe smatram kako sam oduvijek bila istinski tragač za Bogom.

Rođena i odgajana u katoličkoj crkvi, izgrađivala sam se kao vjernik i osoba. Duhovno me oduvijek posebno zanimalo. Boga sam, otkad znam za sebe, gledala kao Ljubav  i to mi je uvijek davalo utjehu kroz sve što sam prolazila. Sada vidim da me je to i štitilo od mnogobrojnog zla u koje sam mogla ući.

Tijekom odrastanja moj odnos s Bogom je bio ponekad bliži, a ponekad dalji, padovi veći ili manji no uvijek sam u srcu osjećala da je On sa mnom. Iz crkve nisam nosila nikakve traume, kao možda neki, ali ono na što me moja crkva nije potakla jest to da se nisam preispitivala i nisam čitala Riječ. Za mene to, iako sam bila vjernik, nije bila živa Riječ koja ti daje smjernice za život. Danas mi je to skroz čudno.

Uvijek sam se osjećala nedostojnom i manje vrijednom. Nosila sam unutar sebe nemir zbog kojeg sam često bila depresivna. Nisam znala zbog čega je to tako pa sam se stalno okrivljavala i pitala se zašto sam tako nezahvalna jer sam s druge strane imala sve – obitelj koja je bila uz mene, prijatelje koji su me voljeli, materijalno sasvim pristojan i lijep život no ipak u dubini je bio jedan nemir zbog čega onda nikada nisam u potpunosti bila sretna. Odgovor na to nisam pronalazila.

Aktivnije u traženje Boga sam krenula tijekom studija jer su moja pitanja počela biti dublja. Sve više sam Mu vapila jer sam osjećala prazninu. Moj je odnos s Njim postajao zbog toga sve bliži ali opet nekako nisam uspijevala u potpunosti Mu se približiti jer zapravo nisam ni znala tko je On.

Jednoga dana sam zbog toga odlučila kupiti svoju prvu Bibliju na čiju prvu stranicu sam zapisala ove riječi: 'Isuse, Dođi u moj život'. Od tada je moje srce svakoga dana ponavljalo te riječi i ja sam počela svjesno tražiti Isusa.

Nakon samo nekoliko mjeseci, 4. veljače 2011. godine On je i potvrdio svoju Riječ. Za mene je to dan kada sam upoznala Isusa Krista. Došao je u moj život na način koji nisam mogla ni zamisliti. Kod moje prijateljice je došao njen prijatelj Lorens, za kojeg mi je ona rekla da je apostol Isusa Krista, i da ima duhovno znanje koje je nadmoćno ovome koje sam dosada imala, a koje će mi objasniti sve o čemu sam se ikada pitala. Rekla mi je da ima znanje koje je Čista Istina. Kako su me duhovni razgovori oduvijek zanimali odlučila sam se i ja naći s njim, ne razmišljajući puno o tome što on ima, a ni sama nisam bila svjesna da mi treba Istina kako sam mislila da ju imam.

Pri našem susretu odmah sam vidjela da Lorens jest poseban. Posebno su iz njega zračili mir, radost, Ljubav  – zapravo sve ono što sam i ja htjela imati. Na moje pitanje kako i na koji način mogu doći do toga njegov odgovor je uvijek bio: Isus Krist Jedini.

Poklonio mi je Tematske Knjižice koje su se sastojale od Božanskih Objava koje je od Isusa Krista putem Unutarnje Riječi, tj. posredstvom Duha Svetoga, primala Bertha Dudde i sve to vjerno zapisivala kako bi ljudi upoznali Istinu.

Kada sam počela čitati ove Knjižice sve ono pročitano do tada preko čega sam tražila inspiraciju i smisao je izgubilo taj smisao jer ovdje sam pronašla sve i svako moje pitanje je dobilo jasan odgovor. Spoznala sam kako je sve stvoreno i koji je moj smisao života. Upoznala sam Božju Ljubav  u svemu što me okružuje spoznavši Njegov vječni plan spasenja za sve nas. Spoznala sam što je On to učinio za mene na Križu i što ta Njegova žrtva znači a prije svega upoznala sam svog Oca od vječnosti. Upoznala sam Isusa Krista i shvatila kolika je On Ljubav zbog čega sam Mu naučila tako i prići- s Ljubavlju i povjerenjem govoriti s Njim kao dijete sa svojim Ocem. Da, to sam naučila upravo iz ovih Knjižica.

Moj život od tada je dobio potpunu jasnoću. Čista Istina me oslobodila i smjestila sve stvari na svoje mjesto. Sada zbog toga imam svrhovit život, sve je nekako na svjetlu i to te skroz opusti. Najljepše je zaista što ti onda znaš Tko je s tobom. Znaš da nisi sam nego da postoji Jedan Koji sve to vodi, organizira - postoji Isus Krist i On je živ. Kako sam upoznala Istinu o Njemu onda je i moj odnos s Njim mogao biti nikad bolji i danas jest takav. Znam da Mu mogu prići kadgod, da je sa mnom uvijek, da me čuva i prati na svim mojim stazama. Dobila sam najveći poklon u svom životu - Isusa Krista.

Sa jasnim ciljem i svrhom, sigurna da sam voljena, moj život je danas prelijep i hvala Isusu na tome. Okružio me nikad boljim ljudima oko sebe, sve želje su mi ispunjene, sve potrebe namirene i to raste svakim danom sve više. Ono najvrijednije što imam ne može se ni opisati. Taj osjećaj da pripadate nekome i da vas voli takve kakvi jeste, da je sve loše što ste radili zaboravljeno i da krećete ispočetka. Predivno! I uz to: postoji i stvarno je. To je u Isusu. Ova Istina me zaista kako piše u Bibliji oslobodila (Ivan 8:31, 32, 36) i stoga mogu reći veliko hvala Isusu Koji me putem ovih Knjižica i spoznaja u njima oslobodio i vratio nadu, a posebice vjeru u Ljubav …ja sam danas zbog toga presretna.

Moja je želja stoga ovim svjedočanstvom da svaki tražitelj Istine otvori srce i pozove Isusa u svoj život. Iako je On cijelo vrijeme tu, vidim sada da istinski može ući jedino kada znamo kako Ga primiti, a ovo nadmoćno znanje iz objava Čiste Istine daje upravo to. Daje potpunu i jasnu sliku o našem Nebeskom Ocu nakon koje ne možeš a da Ga ne zavoliš i odlučiš živjeti s Njim.

Stoga što reći nego još jednom hvala Ti Isuse što si na ovako veličanstven način došao u moj život i podigao me kada sam bila najviše izgubljena te mi pokazao da Tvoja Ljubav  nikada ne prestaje. Hvala Ti na ovim objavama Čiste Istine koje su mi u potpunosti otkrile Tvoju Ljubav  i skrb za mene, istinu o svim stvarima zbog čega Te ja mogu voljeti još više pa tako i onda sve ljude oko sebe. Hvala Ti Isuse na ovom predivnom daru milosti koji, iako nezasluženo, Ti si mi ga dao u svoj svojoj slavi- baš kako i prava Ljubav  treba izgledati. Hvala Ti i volim Te!

S Ljubavlju…

Ana B.

p.s. još nešto: uvijek sam se pitala kako to čovjek doživi obraćenje – što je zapravo to? Slušala sam o raznoraznim osjećajima, valovima Ljubavi, izlijevanju Duha no ja to nisam poznavala. Danas znam da sam ga doživjela jer pravo obraćenje je ova Čista Istina koju sam dobila koja me potpuno obratila na pravi put i s kojom sam dobila sve, baš sve...

<<< nazad