<<< nazad

ENOHOV MUDRI GOVOR O BOŽJOJ PRIRODI I O DUHOVNOJ VIZIJI.
GLAS GOSPODNJI U LJUDSKOM SRCU.
UPOZORENJE PROTIV LAŽNIH PROROKA.

(9 Ožujak, 1843)

 

1. Kada su se nakon duge bez-plodne potrage gosti tražitelji sa tužnim licima vratili u sobu s prijestoljem, neki od njih su pristupili Enohu i zapitali ga kako i gdje je Gospod tako iznenada nestao, ili Sebe sakrio.

2. Ali Enoh im odgovori i reče: 'Dragi prijatelji i braćo, premda vas vaše srce nagoni tražiti svemogućeg, svetog, naj-nježnijeg Oca, i to je ispravno i pravilno – jer tkogod traži Boga, će ga uvijek tražiti sa srcem, ili Ga on nikada neće pronaći –, vaša je sadašnja potraga malo budalasta.

3. 'Pazite: Bog Otac, Kojeg ste upravo vidjeli i osobno Mu govorili, je Duh (Ivan 4:24) i ne može se nikada ugledati sa fizičkim očima! Međutim, ako On želi biti viđen, On otvara unutarnje oči duha čovjeka koji će Ga vidjeti, i duhovni čovjek onda može kroz fizičkog čovjeka ugledati Boga.' Pod uvjetom da je to Božja volja – vidjeti Ga i slušati baš kao što ste Ga svi vi sada vidjeli i čuli.

4. 'Kada Gospod u skladu sa Njegovom naj-mudrijom odlukom onda opet želi postati nevidljiv, On opet zatvara kroz Njegovu svemoguću volju oči ljudskog duha, i bez obzira što čovjek čini, on ne može nikad više vidjeti Gospoda.

5. 'Ali pazite također na ovo. Gledanje nikome ne daje vječni život, nego ga daje slušanje i življenje u skladu sa percipiranom riječi.

6. 'Gospod je zatvorio vašem duhu njegovu viziju, ali ne njegovo slušanje koje je u srcu. Prema tome, svatko od vas može u svako vrijeme čuti glas Gospodnji i uvijek se okrenuti ka Njegovoj Očinskoj Ljubavi ako mu bilo što treba, i Otac će mu dati ako je to dobro ili uskratiti od njega ako to nije. Bilo dobro ili ne dobro, vi uvijek možete tražiti Oca, i budite uvjereni, On će vam dati itekako-čujan savjet i govorit će vam u vašim srcima pod uvjetom da ćete Ga uvijek tražiti za to u svoj ozbiljnosti.

7. 'Ako ćete uvijek govoriti vašoj braći i sestrama iz istinske unutarnje bratske Ljubavi u ime Gospodnje, i budete im njihov Ljubavi-prepun učitelj o Bogu, o Njegovim djelima koja su puna Njegove beskrajno velike slave, o Njegovoj beskrajnoj dobroti, milosti, milosrđu i kako je On naj-nježniji, sveti Otac svim onim ljudima koji Ga ljube sa svom njihovom vitalnom snagom, - Ja vam dajem potpuno uvjerenje: Vi nećete progovoriti ni jednu jedinu riječ koja nije prije toga bila izgovorena od strane Boga u vašim srcima!

8. 'Tkogod će onda čuti vas, će čuti glas Božji, baš kao što ga vi čujete iz mene.

9. 'Ali jao si ga onome koji bi se, poradi sebičnosti i njegovog svjetovnog ugleda, pretvarao da govori Božje Riječi bez da je prije toga percipirao živu Riječ unutar njega! Uistinu, njegov će se jezik pretvoriti u zmiju punu otrova, i onaj koji ga čuje će biti kao da ga je ujela otrovna zmija!

10. 'Prema tome, čuvajte se prije svega egocentričnosti (self-seeking = u smislu: 'koji svoj vlastiti interes gleda, tj. kako će on iz toga izvući koristi'); neka svatko zaboravi na sebe u potpunosti i iz dubine njegova srca jedino razmišlja o dobrobiti njegove braće i sestara, i on će biti sposoban uživati neprestano zajedništvo sa Bogom, naj-nježnijim, svetim Ocem, vremeno i kasnije također u duhu, zauvijek vidljivo!

11. 'Pazite, ovo je kako vi morate uvijek u budućnosti tražiti Gospodara neba i Zemlje, i vi ćete Ga uvijek sa lakoćom pronaći. I ako se onda u vašoj Ljubavlju zapaljenom srcu pitate: 'Oče, gdje Si?', On će vam reći: 'Dječice mala, ovdje Sam među vama! Ne plašite se, jer Moja vas svemoguća ruka štiti danju i noću!'

12. 'Gledajte, tako će to biti budući je to volja Gospodnja. Prema tome, obratite dobro pažnju na ove riječi i djelujte sukladno, i vi od sada vše nećete morati tražiti Gospoda na sve strane bez da Ga na kraju pronađete, jer Gospod će vas uvijek susresti gdjegod ćete se okrenuti; jer Otac se uvijek beskonačno više brine za nas nego sva djeca kad ih zajedno skupimo (brinu) za Njega.

13. 'Zato obratite pažnju na ovo da nikada ne bi postali siromašni i zarobljeni.  Amen.'

Od Gospoda Isusa Krista, Koji je utjelovljeni Jehova Stvoritelj, Jedini Bog i naš Vječni Otac,
a putem Unutarnje Riječi, primio Njegov sluga, prorok Jakob Lorber,
i zapisao u knjigu 'Božje Domaćinstvo –2/269'

<<< nazad