<<< nazad

Vi nosite čudo u vašim ustima!

Pastor John Osteen

 

USTIMA ISPOVJEDATI sve do SPASENJA (od grijeha i bolesti)!

'Doista, srcem vjerovati opravdava, a ustima ispovijedati soteria (σωτηρια = spašava, izbavlja, iscjeljuje).'   Rimljanima 10:10


Riječ Božja (obećanje) ti je blizu – čak u tvojim USTIMA (Ponovljeni Zakon 30:14). Ako vi nećete jedino vjerovati, nego ISPOVIJEDITI TO OBEĆANJE KROZ USTA VAN, vi ćete izvesti čudo koje vam je potrebno.

Čudo je u vašim ustima! Ne dopustite mu da leži uspavano i neaktivno. IZGOVARAJTE GA!

Ustima ispovijedati SPAŠAVA!

Spasenje (Soteria) ne naznačava jedino spasenje duše, nego također naznačava cjelovitost, iscjeljenje, sigurnost, izbavljenje, itd.

Usadite (get) obećanja Božja koja se odnose na vašu situaciju u vaše srce i vjerujte u njih, onda otvorite vaša usta i ispovijed će biti učinjena do izbavljenja, iscjeljenja, sigurnosti, i cjelovitosti u tijelu, umu i duhu.

Drugim riječima, vi možete dobiti druga čudesa na isti način kako ste dobili vaše čudo spasenja.

U slučaju iscjeljenja ili drugih potreba, dokaz se koliko se to tiče očiju ili osjećaja može biti neće očitovati smjesta, ali kako vi nastavite ispovijedati ta obećanja i ne sumnjati u vašem srcu, čudo izranja i sjaji u slavu Isusovog imena. Isus je čudo-tvorac, naš Iscjelitelj. On je sposoban raditi kako mi ispovijedamo Riječ Božju.

Biblija kaže: '... oni su... ograničili Sveca Izraelova' (Psalam 78:41; 'Svetac Izraelov' je jedan od naziva za Isusa Krista u Starom Zavjetu). Mi u stvari možemo OGRANIČITI Boga!

On vas želi iscjeliti! On čezne izbaviti vas! On žudi dati vam čudo!

Ali ako vi nećete tražiti Njegova obećanja, vjerovati u njih u vašem srcu, i ISPOVJEDATI IH SA VAŠIM USTIMA, vi ćete ograničiti Božju čudotvornu moć.

Lagano je otrčati nekom 'čovjeku'. Mi ne bi htjeli to podcijeniti, ali jednog dana možda nećete biti u stanju pronaći tog čovjeka. Bog želi da se VI razvijete u vjeri. On želi da vi znate kako ste VI važni. On će slušati vaš glas. MOLITE i VI ćete primiti. TRAŽITE i VI ćete naći, KUCAJTE i VAMA će biti otvoreno! Bog će čuti i odati priznanje (honor) VAŠOJ ISPOVIJEDI NJEGOVIH OBEĆANJA.


Iscjeljenje naše kćerkice

Sijećam se kada je naša mala kćerkica bila rođena. Moja žena je registrirana medicinska sestra, i ona je istog trena mogla reći da Lisa nije bila normalna. Doktor koji ju je porodio je to znao. Naš pedijatar je to potvrdio kasnije. Ona je rekla da je Lisa doživjela ozljedu pri rođenju te da će biti pogođena nečime nalik cerebralnoj paralizi. Malo dijete nije imalo mišićni tonus (muscle tone) u njezinu tijelu. Ona nije imala nikakvih refleksa za sisanje. Nije nikada bila sposobna podići njezinu glavu sa kreveta, čak ni centimetar, sve dok nije bila pet mjeseci stara. Ona nikada nije imala dovoljno snage da bi puzala. Ona bi se samo odgurivala duž poda u sjedeći položaj.


Bilo nam je potrebno čudo!

Kao južnjački Baptistički pastor tijekom 19 godina, znao sam vrlo malo u svezi iscjeljenja. Imali smo vrlo malo svjetla po pitanju ove čudo-tvorne Božje sile. Knjige u mojoj biblioteci su govorile da je Bog poslao bolest da nas blagoslovi ili nas poduči dobre lekcije. Propovijedao sam da trebamo biti vrlo oprezni i uvijek reći, 'Ako bude Tvoja volja, iscjeli ovog čovjeka...'

Tada još nisam imao krštenje u Svetom Duhu, ali Bog nam je pomogao. Zatvorio sam moju biblioteku i zaputio se sam, iz dana u dan, sa Riječju Božjom. Čitao sam četiri Evanđelja sve dok nisam počeo vidjeti Isusa. Tamo je iz tih stranica izronio moćni, suosjećajni, čudo-tvorac. On nije bio Baptistički, Metodistički, Prezbiterijanski, ili Katolički Isus. On je bio Sin Boga živoga Koji je isti jučer, danas, i zauvijek (Hebrejima 13:8).

Vidio Sam Ga kao Jednog većeg od svih naših ideja o Njemu!

Vidio Sam Ga, ne kao sektarijanskog Isusa, nego kao Jednog dovoljno velikog i Ljubavi-punog da obuhvati SVE ljude svugdje u Njegov moćni zagrljaj!

Čitali smo Njegova obećanja opet i iznova. Vidjeli smo da je vrag bio onaj koji je razbolio našu kćerku. On ju je želio osakatiti, ali Bog ju je želio iscjeliti.

Molili smo se za nju i činilo se kako se ništa ne događa. Zašto ovaj predivan Isus nije nešto učinio?

Mi smo OGRANIČAVALI SVECA IZRAELOVA!

Gdje je bilo naše čudo?

Ono je bilo u našim ustima!

Naravno, znali smo da je ono u Isusu, ali mi smo ograničili Njega i Njegovu moć kada smo podbacili ispovijediti i stajati (u smislu, 'zavisiti', 'inzistirati') na Njegovoj Riječi.

Unatoč tome što smo imali ograničeno znanje glede ovog predmeta, moja žena, Dodie, i ja odlučili smo otvoriti naša usta i ispovjediti Riječ do (unto) spasenja – do iscjeljenja (Rimljanima 10:10).

Bili su to tužni, mračni dani za nas previruće (in struggle) Baptiste. Ali Bog je toliko milosrdan i suosjećajan.

Uzeli smo obećanja (iz Riječi Božje) i počeli ih ispovijedati svakodnevno, unatoč toga kako je naša kćerkica izgledala. Mi smo izjavili, 'Njegovim ranama ona je iscjeljena!' (Izaija 53:5). Položili smo naše ruke na nju i ispovjedili Riječ koja kaže, 'Ona će se oporaviti' (Marko 16:18). Ona se oporavlja! Isus je rekao, 'Ako tražite BILO ŠTO u Moje ime, Ja ću to učiniti' (Ivan 14:14). Mi smo ispovjedili, 'Isus to čini! Isus to čini!'

Kada bi ljudi komentirali na to kako je loše ona izgledala ili nas pitali u svezi nje, mi smo im pokušali reći što je Bog rekao a ne ono što naše oči vide. Prošli su mjeseci. Ona je izgledala isto. Gdje je čudo? Gdje je čudo?

Ono je bilo u našim ustima. 'Smrt i život su u vlasti jezika' (Mudre Izreke 18:21). Mi smo se držali (stood on) obećanja protivno lažljivih simptoma vraga.

'Bog motri na Njegovu Riječ da je izvrši' (Jeremija 1:12). Bog se smijao i promatrao. Isus je bio blizu.

U petom mjesecu, ona je podigla svoju glavu sa kreveta dok je ležala na njezinu trbuhu! Bog nebeski je ispunjavao Njegovu Riječ. Moja je žena znala da ako se beba ne posjedne sama od sebe do sedmog mjeseca, to je znak abnormalnosti. Peti je mjesec došao i prošao. Šesti je mjesec došao i prošao. Vrag nam je rekao tisuću puta da ona nikada neće biti normalna, ali mi smo imali čudo u našim ustima, i nastavili smo ga ispovijedati (izgovarati) – sve do izbavljenja.

Baš kako su posljednji kritični dani tih mjeseci za njezino samostalno sjedenje jurili, ona se preokrenula i posjela sama od sebe!

Siguran sam da su prisutni anđeli prsnuli u nebesku pjesmu, hvaleći Boga za Njegovu Ljubav i vjernost Njegovoj Riječi. Siguran sam da se blagoslovljeni Isus smijao na našu radost, jer On je bio uzeo sve naše bolesti i nemoći i patnje na Svoje vlastito tijelo i kupio iscjeljenje (Izaija 53:4, 5).

Ovo je bila prekretnica. Od tada nadalje ona se razvijala normalno. Danas je ona prekrasna žena, oženjena i služi Gospodu u potpunosti. On ju je učinio kompletnom i cijelom u svakom pogledu!

Naš pedijatar je rekao da je to bilo čudo Božje!

ČUDO JE BILO U NAŠIM USTIMA! ALI MI SMO GA ISPOVIJEDALI VAN IZ NAŠIH USTA, I ISCJELJENJE JE DOŠLO!

Mi ne govorimo o pozitivnom razmišljanju. Mi ne govorimo o umu nad materijom. Mi vas podsjećamo na vječnu Riječ Božju. 'On je poslao Svoju Riječ, i iscjelio ih je.' (Psalam 107:20)

'Nebo i Zemlja će proći, ali Moje Riječi, one neće proći.' (Matej 24:35)

'Dovijeka Tvoja Riječ ostaje, stalna poput nebesa.' (Psalam 119:89)

Ali vi morate PRONAĆI vaša obećanja (u Riječi Božjoj, tj. ona koja se tiču vašeg osobnog slučaja) i ISPOVIJEDATI ih danju i noću. Stojte na Riječi Božjoj. Bog će ispuniti Njegovu Riječ.

U slučaju Danijela koji se molio tri tjedna za izvjesnu stvar, Bog je rekao, 'Od dana kada si zazvao odgovor ti je bio poslan, ali Sotona je spriječio da se odgovor probije' (Danijel 10:12). Ponekad je to slučaj. Samo nastavite ispovijedati Riječ. On dolazi. Vi ga već imate u vašim srcima što se vas samih tiče, i vi znate da će se on očitovati kako nastavite ispovijedati Njegovu Riječ.

Ako bi nas Bog iscjelio trenutno svaki puta, mi ne bi imali strpljenja sa drugima. Mi se ne bi duhovno razvili u vjeri. Naravno, biti će mračnih sati kada se čini da ste sami vi, Bog, i Njegova Riječ. Ali to je dovoljno ako odvažno ispovijedate Njegova obećanja i proglašavate da je čudo vaše!


Kancerogeni tumor iscjeljen

Ima jedna predivna žena Kršćanka koja živi u Teksasu koja je otkrila da je čudo bilo u njezinim ustima. Ona je došla na jedan od naših pohoda (crusades), i ja nisam znao u to vrijeme u svezi užasnog stanja njezina tijela. Ona je imala kancerogeni tumor koji je prouzročio oticanje njezina tijela. Ona je trpjela u agoniji tijekom dugog vremena. Bila je na lijekovima i bila je zapisana za operaciju. Bila je u takvoj boli da nije mislila kako će moći doći na sastanak, ali konačno je odlučila da pozove nekog tko će je odvesti.

Tražila je od Boga da mi pomogne saznati putem dara otkrovenja u svezi njezina stanja, da podigne njezinu vjeru, i pomogne joj pronaći iscjeljenje. I evo je na skupu, u patnji radi njezine bolesti. Oh, hvala Bogu, Isusa diraju osjećaji naših bolesti. On ima takvu samilost na patnju.

Propovijedao sam i posluživao (ministered) ljudima, pozivajući nekolicinu za posebnu molitvu. Onda sam rekao kako ćemo zaključiti. Ona je rekla kako joj je srce potonulo u razočaranju, jer izgledalo je da će biti izostavljena. Onda sam osjetio provjeru (check) u mojem duhu. Osjetio sam neodlučnost u svezi zaključivanja skupa. To je bio Isus Koji mi je šaputao u srce da se tu nalazio još netko da mu se pomogne. Kako li je dobro znati da je Isus uvijek prisutan, djeluje i pomaže nam kako mi surađujemo sa Njime. On je rekao da ako ćemo otići (među ljude) i propovijedati, 'Ja ću biti sa vama uvijek!' (Matej 28:20). I On je bio tu toga dana.

Rekao sam, 'Ne osjećam još da bi trebali zaključiti. Ima ovdje još netko kome treba pomoć.' Kako se prisjećam, pozvao sam je naprijed. Dragi Gospod mi je priopćio (otkrio) da je ona imala kancerogenu izraslinu i da je On želio da bude iscjeljena. Ovo je podiglo njezinu vjeru.

Zapovjedio sam izraslini da umre i njezinu tijelu da bude iscjeljeno. Rekao sam joj da istupi i izjavi, 'Sa Njegovim ranama, ja sam iscjeljena.' Rekao sam, 'To govori neprestano.' Shvatio sam da su mnogi iscjeljeni trenutno, ali ona očigledno nije bila. Ona je i dalje imala bol od tumora u otečenom tijelu. 

Čudo će proizaći iz njezinih USTA!

Gospod Isus me podučio da joj kažem IZRECI, 'Sa Njegovim ranama, ja sam iscjeljena!'

Riječ ti je blizu, čak u tvojim Ustima. Ispovijed se daje do (unto) iscjeljenja.

Ona je otišla kući podignuta u duhu. No samo malo je ona znala o patnji koja ju je očekivala. Rekla je da je provela neke od najbolnijih sati njezina života u sljedećih dan i nešto. Izgledalo je da je puno gore nego ikad prije. Ali ona je naučila tajnu. Sa velikom vjerom i odlučnošću, ona je ispovijedala noću i danju: 'Sa Njegovim ranama, ja sam iscjeljena! SA NJEGOVIM RANAMA, JA SAM ISCJELJENA!'

Dok se razmišljam o tome, sigurno je ispovijed te ponizne, patničke žene zvučala poput groma kako je odjekivala kroz nebesa! Ona je prošla oblake i oni su čuli dobre riječi, 'SA NJEGOVIM RANAMA, JA SAM ISCJELJENA!' Ona je prošla zvijezde i one su se pridružile pjesmi koja je bila omogućena patnjom Sina Božjega – 'SA NJEGOVIM RANAMA, JA SAM ISCJELJENA!' Ona je dosegla nebeske portale i anđeli su podigli svoje glasove da od njezine ispovijedi učine Aleluja zbornu pjesmu da ispuni sva nebesa – 'SA NJEGOVIM RANAMA, JA SAM ISCJELJENA!'

Ona je dosegla prijestolje milosti i milosrđa – gdje se nalazi poškropljena KRV – koja svjedoči da je On bio ranjen zbog naših prijestupa, on je bio izudaran radi naših nepravdi... i sa NJEGOVIM RANAMA, MI SMO ISCJELJENI (Izaija 53:5). Isus, koji posreduje naše ispovijedi, i Bog naš ljubljeni Otac, su stajali pored kako je obećanje izašlo iz ustiju te patničke žene! Iscjeljenje joj je bilo podareno na temlju njezine ispovijedi Riječi Božje!

(Ova riječ 'Ispovijed' na Grčkom izvorniku u stvari znači 'izreći ono što piše', a što piše nigdje drugdje nego u Riječi Božjoj, prema tome, 'ispovijed' o kojoj ovdje govori praktično znači ustima izreći ono što naše srce vjeruje u svezi onog što Riječ Božja kaže u svezi našeg slučaja ili naše potrebe J)

U dan i nešto žena je izbacila (pass out) taj kancerogeni tumor iz njezina tijela. Ona ga je odnijela doktoru i on je potvrdio da je on bio kancerogen. Ona je brzo izgubila kilažu sve dok nije postala mala žena. Danas, nakon mnogih godina, ona je i dalje iscjeljena i služi Boga. Nedavno je bila na jednoj od naših službi i podigla je zajednicu u vjeri kako je ispričala ovu istu priču koju sam ja upravo podijelio sa vama.

E sad, vrag je želio opljačkati toj ženi njezino čudo. Da joj je on mogao zatvoriti usta, on bi to dobio. Znao je da je čudo bilo u njezinim ustima. Ona se držala (stayed by) Riječi u njezinu svjedočanstvu i njezino je čudo došlo.

Iznova kažem, Isus je čudo-tvorac i Iscjelitelj, ali On radi kako mi ispovijedamo obećanja (koja se nalaze u Riječi). Ustima ispovijedati spasava, iscjeljuje, izbavljuje (soteria).

Ako želite UĆI (get unto) u čudo; ako želite UĆI u iscjeljenje; ako želite UĆI u izbavljenje, onda se zaputite ispravnom stazom koja vodi do tamo.

Ta cesta je ispovijedanje obećanja Božjih i saznanje u našim srcima da Bog motri na Njegovu Riječ i ispunjava ju!

Ustima ispovijedati spasava, iscjeljuje, i izbavljuje (Rimljanima 10:10).

Riječ TI je blizu, čak u TVOJIM USTIMA (Rimljanima 10:8).

Pitanje je, da li ćeš je ISPOVIJEDITI NAGLAS (confess it out) i dobiti vaše ČUDO?

Vaše čudo je u vašim USTIMA. Ono možda ne dođe danas, sljedećeg tjedna, ili sljedećeg mjeseca, ali ono HOĆE doći!

U samom centru vašeg srca, zamislite sebe kompletno oslobođenima od bolesti, patnje, i sve nevolje. VI TO JESTE! Sada, uzmite Božja obećanja bez straha i odvažno ih ispovijedajte danju i noću. Kada vas ljudi pitaju kako se osjećate, ne govorite im.

Recite im što Bog kaže u svezi vašeg slučaja! Recite im u svezi obećanja Božjih! Recite im da vi niste vođeni osjećajima nego onime što Bog kazuje!

'Ali oni ga (Sotonu) pobijediše krvlju Jaganjčevom (tj. sa svjesnošću o onome  što je Isus Krist napravio za nas na Križu) i riječju svojega svjedočanstva (te ispovijedanjem istoga).'       Otkrovenje 12:11

 

Ovaj prijevod posvećujem dragim prijateljima Ivoni i Juretu R. i njihovoj dječici, a posebice malom Lovri.

<<< nazad