<<< nazad

Uvjeti za uspjeh liječenja magnetskim snaženjem

(Conditions for the success of magnetic strengthening cures)

Gottfried Mayerhofer, 5.2.1871.

[Ovaj se tekst odnosi na sljedeće stihove iz Djela Apostolskih 19:

11 Bog je pak činio čudesa nesvakidašnja po rukama Pavlovima

12 tako da bi na bolesnike stavljali rupce ili rublje s Pavlova tijela pa bi s njih nestajalo bolesti i zli duhovi iz njih izlazili.']

 

„Opet, jedna duhovno i fizički bolesna duša – jedna koja čak očekuje da joj Ja napismeno potvrdim! - pita Me (Isusa) kroz tebe, da li je ova, tebi dana metoda iscjeljenja, ispravna, i da li će biti postignuti željeni rezultati.

Da bi najprije ovom djetetu barem malo otvorili duhovne oči preko kojih još uvijek ima jako debeli povez, Ja moram opomenuti njenu unutrašnjost. Možda ima mnogo stvari u ovim recima koje nisu ugodne, ali su pored toga istinite, i to je toliko mnogo više (vjerodostojno), jer Sam Ja taj Koji to govori.

Pogledaj sada, dijete Moje drago, imaš malu neugodnost koja te jako brine i zbog koje si cijeli svijet pitala za savjet. Sada si čula nešto o procesu duhovnog iscjeljivanja. I stoga što si isprobala sva alopatska i homeopatska sredstva, da, čak i Moju terapiju suncem, i nigdje nisi pronašla rezultate koji bi te zadovoljili, sada ti želiš pokušati, kao posljednje pribježište, ovu terapiju duhovnog iscjeljenja, sa idejom: 'Ako to ne pomogne, neće štetiti!' Gledaš na ovo uglavnom kao na jedan od mnogih tretmana magnetizma, a istovremeno, želiš imati pismenu garanciju da ovaj tretman mora biti od pomoći za tebe.

Sada, da bih dao odgovarajući savjet tvojoj osnovnoj misli, prije svega, Ja ti moram reći da  vrlo dobro znam zbog čega želiš biti oslobođena od ove bolesti. Ti si u stisci s vremenom jer se približava trenutak kada želiš zaploviti punim jedrima u užitke svijeta, i u bračno stanje. I, zbog njih – tvojih materijalnih i svjetovnih želja – Ja, Stvoritelj i Gospodar Beskonačnosti bih trebao posvetiti Sebe tebi i pismeno potvrditi da ćeš putem ovih sredstava biti oslobođena svoje bolesti, koja ti je dugo bila mučna, i koja je sada još neugodnija.

Pogledaj, ti od Mene želiš čuti nešto zamjetno, a ipak ne pridaješ nikakvu pažnju svom unutarnjem glasu – glasu kojeg vi ljudska bića zovete 'savjest'. Što ova savjest često tebi govori?  Nije li ti nekoliko puta rekla: 'Ne prakticiraj religiju izvanjski!' Imaj na umu da je Bog Duh i želi da bude štovan i ljubljen duhovno, i Njegova učenja također moraju biti shvaćena duhovno! Ne govori li ti često tvoja savjest: 'Više strpljenja prema tvom bližnjemu, više Ljubavi prema tvom Bogu, tvom Ocu!' Pošto vjeruješ da si čestim odlascima u crkvu obavila svoju dužnost prema Meni kao ljudsko biće, zato tražiš duhovnu terapiju, cijelo vrijeme ti ne vjeruješ da su ove riječi od Mene. Kako ti možeš, uz toliko nepovjerenje, očekivati duhovni rezultat za takav tretman, onaj koji može biti shvaćen jedino duhovno, i koji može biti djelotvoran jedino duhovno?!

Duhovni zanos tvoje duše u žarkoj molitvi (ali na takav način da su sva vlakna tvoga bića uvučena u ovaj osjećaj!), ovo potpuno predavanje nekoga u Moju volju potpunim zaboravom svega svjetovnoga, potpuno osvjetljenje svih tvojih unutarnjih duhovnih snaga, udruženo sa čvrstim uvjerenjem u izvjesnu pomoć s Moje strane, može uistinu učiniti odjeću magnetiziranu od Mog pisara djelotvornom. (Nisu djelotvorne jedino ljudske magnetske tvari sadržane u odjeći, nego također i Moji blagoslovi koji prate čvrstu vjeru Mog pisara, a to osigurava ovu iscjeljujuću snagu odjeći koju on magnetizira. Ne samo da će to izliječiti tvoju bolest, to će iscijeliti svaku bolest.) Ali, dok god ti nisi u stanju probuditi ovu molitvu unutar sebe, kao što Sam ti opisao, savjetujem ti: odustani od ovih magnetskih terapija! One neće voditi ničemu; gubiš svoje vrijeme u praznoj nadi, što će rezultirati ničim drugim do razočarenjem.

Prvo nauči prepoznati svoju duhovnu situaciju prema Meni – samo tada ćeš moći procijeniti neku svoju svjetovnu, i nadajmo se shvatiti gdje je veća važnost i gdje su veće vrijednosti. Dok god se ne okreneš i ne pođeš putem kojim ti Ja savjetujem poći, još mnoge oluje i grmljavine će te zadesiti, i bit ćeš udarena patnjama i strahovima! Amen.'

<<< nazad