<<< nazad

Bertha Dudde, br. 7317, 26 Ožujka 1959

KUŠNJE NEPRIJATELJA …. ISUSOVI STRAHOVI NA MASLINSKOJ GORI…


Još ćete se često morati dokazati (biti prokušani), jer napadi neće prestati sve do Kraja. Ali morate shvatiti da će vam posebni darovi milosti olakšati da se svemu oduprete, da kroz dostavu Moje Riječi odozgor primite značajnu mjera snage, a moram uvijek nanovo naglasiti da to vaša duša uistinu osjeti, čak i kad se tjelesno nalazite u velikoj slabosti i vjerujete da niste dovoljno jaki za otpor. 

Ja Sam uz vas, Ja vas ne ostavljam same, Ja znam za vašu borbu i za nevolje vaše duše, Ja znam za vaše tjelesne nevolje i slabosti, ali Ja Sam vam obećao Moju pomoć, samo ako Mi se obratite, i Ja ću vam tu pomoć zasigurno i pružiti, jer Ja vas volim i ne želim vas izgubiti od strane Mog protivnika, koji na zamaskirani način igra svoju igru s vama kako bi vas zadobio. No ne dopustite mu pobjedu, nego se jednostavno okrenite k Meni, i Ja ću vam pomoći.

On se upravo trudi potkopati duhovno stremljenje i nastoji vas spriječiti na svaki mogući način, a ako vi to znate, s povećanom snagom trebate se zalagati tako što prije svega molite za osnaženje u vašoj slabosti …. A ono će vam sigurno doći, jedino što to od vas zahtijeva prevazilaženje (ili samo-prevladavanje), a ono mora biti namaknuto vašom slobodnom voljom. I biti će vam dosuđena divna pobjeda, pošto duša ima koristi od svake dobivene borbe (u smislu položenog ispita), samo ako možete zabilježiti osjećaj ispunjenosti ljubavlju prema Meni; no vi ćete neprestano jačati i biti pobjednicima nad njim ….

I sjetite se Mog djela spasenja i žestokih kušnji prije toga …. I Mene je protivnik pokušao ovladati, i Mene se je trudio zaustaviti od djela koje sam trebao izvesti, i Mene je ispunio osjećajem najdublje slabosti i oduzeo Mi svu vjeru u Moju snagu otpora. I Ja sam Se kao čovjek molio i doživio osnaženje, te time postao pobjednikom nad njim, jer Mi je bila jaka volja da vas ljude iskupim. I sve dok god vašu volju upravljate na Mene, ne morate se bojati da ću vas prepustiti Mome protivniku. Ja ću se s njim boriti za vašu dušu, i uistinu, Ja ću je zadobiti za Sebe za svu vječnost ….

AMEN

<<< nazad