<<< nazad

Bertha Dudde, br. 7217, 29 Prosinca 1958

ISPITI U STAROSTI …. LJUBAV I STRPLJENJE ….

Ja vas vrlo često moram upozoriti da ustrajete u Ljubavi i strpljenju do vašeg životnog kraja. Ispiti ne mogu biti prekinuti želite li postići konačni stupanj. A vi ste svjesno stupili na vaš životni put u volji da ga prevalite do kraja, kako bi time postigli stupanj svjetla koji vas čini blaženim bićima. A prije nego je taj put završen, neće vam prestati ni ispiti, čije postojanje uvijek iznova predstavlja stupanj (na)više.

Ali vi se nikako ne morate bojati posljednjeg dijela vašeg zemaljskog puta, jer vi ste ušli u vezu sa Mnom, a to uvijek znači da Ja idem pored vas, čak i ako se ponekad osjećate sami i vjerujete da ste ostavljeni od Mene, Koji sam vam međutim utoliko bliži što je veća nevolja u kojoj se nalazite. Stoga, uvijek mislite na to da neprestano morate prakticirati Ljubav i strpljenje, da vam djelovanje (u) Ljubavi donosi snagu da postignete ili prebrodite i ono najteže, i da će vam strpljenje dati unutarnju snagu spram protivnika koji upravo strpljenje u vama želi uzdrmati, da bi vas uznemirio i uzbudio …. doveo vas u stanje u kojem on onda može lako djelovati i imati veliki uspjeh. 

Mislite na to da uz pomoć strpljenja možete riješiti sve, jer onda ste gospodar nad njime (protivnikom), a tad ćete uskoro osjetiti Moju blizinu, iako vas Ja nikad nisam napustio. No ako bi vaš život prolazio sasvim ravnomjerno, bez ikakvog ispita, bez ikakvog potresa, vi biste stagnirali u vašem razvoju, i ostatak vašeg života na Zemlji bio bi uzaludno proživljeno vrijeme, koje biste jednom u onostranom zažalili. Jer pred kraj života svakom čovjeku postaje prirodno teže, ali zato su i duhovni uspjesi više cijenjeni, pošto zahtijevaju veću volju i napor nego što je to bio slučaj kod otpornih ljudi, koji se još nalaze usred svoje životne snage.

I, mislite na to da je milost svaki dan koji vam je još darovan na Zemlji, jer možete raditi za vaše duševno blagostanje i sav značaj toga moći ćete izmjeriti jednom kad ste ušli u onostrano kraljevstvo. Jer Ja uistinu znam da vam je naporno, i Ja ću vam uistinu platiti pravednu plaću …. s druge strane, ne možete očekivati ništa posebno kad bi vam zemaljski život prolazio ravnomjerno i ne zahtijevao niti ulaganje vaše volje niti dokaz vaše vjere. A kad je došao zadnji dan, bit’ ćete Mi zahvalni da sam vam poklonio milost dugog zemaljskog života, jer imate pregled toga koje bogatstvo ste si uspjeli steći, pod pretpostavkom da ste vrijeme na Zemlji iskoristili dobro.

I što god da vam se dogodi, Ja sam vam blizu …. Uvijek mislite na to, a onda će u vama i prevladavati Ljubav i strpljenje kad ste kušani putem patnje i trebate se dokazati. No ne dajte protivniku vaše duše pravo da dominira vama time što se sami iznutra bunite i gubite sve strpljenje …. jer to je njegovo oružje, da vas liši vašeg mira i da se onda sam uključi, najčešće sa uspjehom. No ako vi ostanete ravnodušni i s punim strpljenjem predani vašoj sudbini, onda vam on ne može pristupiti, ali Ja mogu biti utoliko djelotvorniji, i Ja vas uistinu ne napuštam u nevolji i škripcu, ako uvijek takve ispite položite i predate se Meni s punim povjerenjem u Moju pomoć ….

AMEN

<<< nazad