<<< nazad

Bertha Dudde, br. 4354, 26 Svibnja 1948

BOŽJE VODSTVO …. DEMONI U VRIJEME KRAJA ….

Svi su koraci uzalud ako Mi ne dozvolite da Ja koračam uz vas da bih vas ispravno vodio tako da ne idete krivim putevima. Radi se o neprestanoj borbi demona za vaše duše, a oni mameći stoje uz put, zavodljivo vas pokušavaju odvratiti da ne pazite na put te da neprimjetno krenete krivim putem, koji vas odvodi daleko od cilja. Dozvolite Mi da idem uz vas, tako da vam se demoni ne približavaju, punina svjetlosti koja zrači iz Mene ih zasljepljuje, oni se povlače i puštaju vas da nesmetano prođete.

Zapamtite si to da ste neprestano okruženi snagama koje vam ne žele dobro, ali da ih se vi pod Mojom zaštitom ne trebate plašiti, jer tad su nemoćni, i vi ste jači od njih. U vremenu Kraja oni posebno žestoko bjesne i ne prežu ni od duhovno stremećih ljudi, jer svjetlo, koje zrači iz vas, ako Istinu tražite ili širite, iritira ih ili ogorčava, tako da nastoje ugasiti to i stoga vas grdo uznemiravaju. No sa Mnom ste sigurni, jer Ja vas vodim tako da kratkim putem postižete vaš cilj. No put je mukotrpnjiji, nije ravan i obrubljen poljima koji su vam ugodni oku, zemaljski put teško je hodočašće, a ako je ugodan za oko, iza te ljepote krije se opasnost.

No sa Mnom vi ne obraćate pažnju na poteškoće i nevolje, ne ogledate se oko sebe, nego samo iznad vas, gledate naprijed gdje vam oko vidi sjajne stvari koje želite postići. I zato ne smijete sami kretati na taj put, nego Me morate neprestano zazivati za Moje vodstvo, morate neprestano ići u Mojoj pratnji, tad će vam zemaljski put biti lagan, neprijateljske snage neće vas toliko moći stiskati, i pored toga što uvijek iznova pokušavaju utjecati na vas da se odvojite od Mene i putem dalje idete sami. Vaša volja mora biti i ostati snažna, tad ste pobjednici …. vaša volja mora biti usmjerena na Mene, tada ju Ja snažim i držim vas ako ste u opasnosti da padnete. 

Borba demona za vašu dušu biti će sve žešća što je bliži Kraj, ali ćete i vi biti sve čvršće u vjeri u Mene i svaku ćete kušnju susretati s otporom, i sve slabija će biti sila koju protivnik primjenjuje na vama, jer sve svjetlije sjaji svjetlost Mog prisustva i sve jasnije sile tame osjete da im se suprotstavlja Gospodar Stvaranja, Kojega ne mogu prisiliti. I oni će bježati od vas što je bliže Kraj …. Tad će vaša snaga vjere biti tako duboka, da vas ništa više ne može zbuniti niti učiniti da otpadnete, jer tad znate da vam Ja Osobno dolazim vidno i pomažem vam da se uzdignete, kao što sam vam obećao ….

AMEN

<<< nazad