<<< nazad

Bertha Dudde, br. 3781, 26 Svibnja 1946

BOG KAO NEPRESTANI VODIČ I PRATILAC ….

Odaberite Mene kao neprestanog pratioca i vodiča, i biti ćete ispravno vođeni. Stići ćete na cilj koji sam vam postavio kako biste postali blaženi. Ja uistinu ne znam za drugi cilj osim da postignete blaženstvo, tako da sa Mnom niti ne možete ići drugim putem nego onim ka vječnoj blaženosti. Međutim vaša volja mora Mi se podložiti, morate se dati privlačiti od Mene i ne se putem vaše naopake volje odmicati od Mene na put koji doduše izgleda ravan, no koji vas vodi u stranu.

Ako birate Mene za vašeg vodiča i pratitelja, možete Mi se potpuno bezbrižno prepustiti, jedino Mi u usrdnoj molitvi morate izraziti vašu volju da se prepuštate Mome vodstvu. Jer protiv vaše volje Ja vas ne obuhvaćam (hvatam, diram) …. Pa zato vaš način života mora odgovarati Mojoj volji, pošto Mi on i daje potvrdu vaše ispravno usmjerene volje, koja pak ne smije ostati samo volja, nego treba biti pretvorena u djelo. Ja ne tražim veliku žrtvu od vas kad tražim ispunjenje Moje volje, jer potonje znači samo ulazak u Moj red od vječnosti.

A Moga zakona vječnog reda uistinu se nije tako teško za držati, jer on odgovara iskonskom stanju bića, koja su proizišla iz Mene. Teško vam to postaje samo onda kad ste vi kroz vašu samovolju još predaleko udaljeni od tog izvornog stanja. A onda se morate potruditi ponovo ga postići i morate Me moliti za pomoć …. Onda ćete doduše morati voditi borbu sa samim sobom, no morate si uzeti Moju volju, Moju zapovijed Ljubavi uvijek kao vodilju, morate zbiljski htjeti, pa ćete i moći, pošto Ja blagoslivljam svaku ozbiljnu volju i čovjeka opskrbljujem snagom da volju izvede.

A podlaganje pod Moju volju najsigurnije je jamstvo za to Ja preuzimam vodstvo, da vas na svim putevima upravljam i (pri)vodim pravom cilju. A onda Mi ne pružajte otpor, ne gledajte mamljenja svijeta, tj. ne žudite ići sporednim putevima, koji vam se čine komotnijima i primamljivijima, nego Me slijedite uvijek sa licem okrenutim od svijeta, pošto će cilj za vas biti neizmjerno divniji, i svijet vam nikada ne može ponuditi ono što vam Ja nudim, jednom kad ste pristigli na kraj puta pod Mojim vodstvom. Ne prežite od neravnina, od prepreka koje se čine nepremostivim …. pod Mojim vodstvom svaki put je prohodan, pod Mojim vodstvom nema prepreke koja je nepremostiva.

No nemojte vjerovati da put možete prevaliti sami bez Moje pomoći …. Jer vaša snaga je preslaba i vaša volja isto tako, i samo Ja mogu umnožiti vašu snagu, uzeti vas za ruku i voditi sigurno …. Stoga Mi se povjerite, odustanite od vaše vlastite volje, i idite putem bez ikakve brige da ćete zastraniti. Jer Ja vas želim dovesti u Moju očinsku kuću, želim vratiti Moju djecu i prirediti im nastambe u duhovnom kraljevstvu …. No tamo vodi samo jedan put, a tim putem morate ići svi vi, želite li postići vaš cilj …. Ali Ja uvijek i neprestano želim biti vaš vodič, pošto vas želim učiniti blaženima, pošto vas ljubim od početka i ljubiti ću vas do u svu vječnost ….

AMEN