<<< nazad

Bertha Dudde, br. 3283, 7 Listopada 1944

BOŽJA POMOĆ …. ISPRAVNA MOLITVA …. USLIŠENJE ….

Božja pomoć nikada neće biti moljena uzalud, pošto Božja Ljubav nju ne uskraćuje čovjeku koji Mu u molitvi prilazi. A svjesnost toga će pojačavati i vjeru, ako je ova još slaba, samo što čovjek ne smije sam htjeti određivati oblik pomoći, nego on mora prepustiti Bogu to na koji način On čovjeku dolazi u pomoć. Bog neće uvijek pružati Svoju pomoć u skladu s čovjekovom voljom, pošto to za dušu nije uvijek korisno, no Svoju pomoć On mu ne uskraćuje, i čovjek se uvijek mora osloniti na to da će njegova nevolja biti uklonjena. Zato on ozbiljno treba voditi računa o tome kako Bogu upućuje molitvu …. da li se ona uzdiže u svoj poniznosti srca, predana u Njegovu svetu volju, upućena iz srca s povjerenjem u uslišenje i u najpunijoj vjeri u Božju Ljubav i svemoć, ili joj pak nedostaje intimnost koju Bog traži od čovjeka koji moli da bi mu pružio Svoju pomoć.

Božja Ljubav priginje se svakom zemaljskom djetetu koje Ga zaziva u svojoj nevolji, no Božja Ljubav  molitelju isto tako daje u svoj mudrosti, i Ona mu neće dozvoliti nešto što bi moglo štetiti njegovoj duši. Čovjek ne može uvijek prosuditi da li se i kada nalazi u duhovnoj nevolji; no Bog zna, i On se zato upliće pomažući, iako to od ljudi nije prepoznato. Pa je zato i zemaljska nevolja, koja je poticaj za molitveni poziv Bogu, od strane Njega i poslana čovjeku, da bi ga se sačuvalo od duhovne nevolje. 

Tako da molitva ne može uvijek biti uslišena u onom obliku u kojem čovjek to traži, nego prvo mora biti ispunjena svrha nevolje prije negoli Bog može izaći u susret molitvenom pozivu čovjeka. No On ga ne ostavlja bez pomoći …. A čovjek mora skroz čvrsto vjerovati, mora biti potpuno uvjeren da Bog u Svojoj Ljubavi svaku nevolju otklanja od Svoga djeteta ako se ono s dječjim povjerenjem u molitvi utječe Ocu  …. 

Jer Ljubav se ne uskraćuje, Ona je uvijek spremna pomoći. Što dublje je u čovjeku ukorijenjena ova vjera, utoliko lakše se on nosi sa svijetom, jer tad ga ništa više ne može uplašiti ili uznemiriti, on se osjeća tako intimno povezan sa Ocem u nebu tako da Mu komunicira sve što ga pokreće. Nikada se ne osjeća sam ili bespomoćan, nego si je neprestano svjestan pomoći Onoga Koji je Sama Ljubav te stoga stalno i daje Ljubav. A njegova molitva uvijek će biti uslišena, pošto Bog ne dozvoljava da vjera Njegovog djeteta bude upropaštena ….

AMEN

<<< nazad