<<< nazad

Bertha Dudde, br. 2400, 8 Srpnja 1942

PATNJA DOLAZI NA PRAVEDNE I NA NEPRAVEDNE ….

Božanskom je odlukom predviđeno da vrijeme neizrecive patnje pogodi Zemlju radi ljudskih duša. Njihovo spasenje biti će još jedino moguće putem mnogo patnje, tako da će čovječanstvo morati podnijeti mnogo tuge i nevolje, koji trebaju rezultirati promjenom razmišljanja. I mnogi pravedni morati će patiti radi tih duša, a to im opet služi za viši duhovni razvoj i usavršavanje njihovih duša. Oni su takoreći prisiljeni svoje stanje patnje koje ne mogu skroz izbjeći, žrtvovati za svoje bližnje, u slučaju da ga bez mrmljanja i žalbe nose i predano se mire sa svim, na taj način svu patnju prinose kao žrtvu onima kojima je potrebno pročišćenje.

Pravednik mora patiti s nepravednim i često mora snositi posljedice načina života potonjega, no njegovo stanje duševne zrelosti omogućava mu da spozna nužnost toga što Bog šalje ljudima, i on se bez žalbe miri sa svojom sudbinom. On je već prožet Božjom voljom i u svom razmišljanju i osjećanju on se Bogu ne protivi. Više je slučaj taj da on pokušava drugim ljudima objasniti smisao i svrhu teškog ispita i pokreće ih na to da se udalje od svijeta i da se pobrinu za svoje duše. On im pokušava približiti njihov krivi način života i njegove posljedice i pomaže onima koji su preslabi ali imaju dobru volju.

Pravednik mora patiti s nepravednim, no za njega će patnja biti podnošljiva, jer on svojim zemaljskim putem ne ide bez Boga. On će primati snagu, i patnju neće doživljavati tako teško kao čovjek kojemu je potrebno pročišćenje, tako da se ponizno miri sa Božjom voljom. Pa i ako mora ostaviti život, u onostranom će mu biti dodijeljena dupla milost, tako da ne gubi milost zemaljskog života u slučaju da još nije postigao stanje svoje zrelosti. Tad je svoj život dao za bližnje i to će mu biti nadoknađeno. Jer, Bog svima daje po zasluzi, pa svaka nezaslužena patnja za sobom povlači najbogatiji blagoslov, samo ako čovjek ponizno prihvaća sve što mu Bog šalje ….

AMEN

<<< nazad