<<< nazad

Bertha Dudde, br. 1087, 9 Rujna 1939

ULAZAK U BOŽJU VOLJU ….

(NAKON ČITANJA KATOLIČKE KNJIGE O VOLJI)…

Vidi dijete Moje, u Mome stvaranju postoje bezbrojne s Bogom povezane duše, djelomično savršene, djelomično u borbi za savršenstvo, a to nije zasluga samo pojedinca, nego je ta stvorenja k Meni privukla Moja golema Ljubav trudeći se biti im od pomoći u borbi za savršenstvo. Ako samo jedno od Mojih stvorenja u srcu nosi žudnju za Mnom i odgovara na nju, dakle radi ono što mu se čini ispravno da bi sa Mnom stupilo u kontakt, na taj način se već podređuje Mojoj volji, i Ja ga tada mogu lako upravljati i takvom jednom biću se na izvjestan način i otkriti. I najblaža naklonjenost Meni rezultira time da Ja Moje, od Mene stvoreno biće, obuhvaćam i više ne puštam da padne. 

E sad, što se prisnije to biće Meni priključi, utoliko djelotvornije se i Moja Ljubav može izraziti, te potom dolazi do procesa oplemenjivanja i u najkraćem vremenu će uspjeh toga biti prepoznatljiv. Ja jedini ćutim iskrenost i dubinu tih molitvi, Ja jedini prepoznajem stupanj Ljubavi koji Mi je usmjeren, Ja vidim i borbu duše za savršenstvo, te po tome Ja znam zemaljskom djetetu ponuditi ono što valja, jer Meni ništa nije tajno u njegovom unutarnjem životu. I u odnosu na to Ja oživljavam duh u istom onom stupnju u kojem je Ljubav usmjerena Meni, a on (duh) zemaljsko dijete vodi do pravog znanja, on ga uvodi u pravu Istinu.  

Tko Mi služi djelom, taj se podlaže Mojoj volji, jer Ja sam vam aktivnost učinio zakonom, i ako ostanete marljivo aktivni i uklopite se u zakone Božanskoga Reda, pazi vas Moj Duh Ljubavi i On vam se objavljuje. A jedino aktivno prakticiranje Ljubavi čini vas Mojom pravom djecom i osposobljava vas za primanje Moje Riječi …. Ja od vas zemaljske djece ne zahtijevam glumatanje pred cijelim svijetom, uvijek sam zadovoljan vašom voljom ozbiljno usmjerenom u pravcu djelovanja po Mojoj volji, i Ja onda zemaljsko dijete i vodim tako da Mi ono prilazi sve bliže, i ono put(em) na Zemlji više neće trebati ići samo. I ako ono čuje Moj glas, mora da je svoju volju već podredilo Mojoj i time dakle ušlo u Moju volju ….

No, ono isto tako ne smije popustiti u borbi za savršenstvo te stoga uvijek i uvijek nanovo iz najveće dubine srca (treba) žudjeti Mene, onda će ono neprekidno svoju vlastitu volju predavati, i nije potrebna formalnost koja na van to dokazuje. Ono što vi u najvećoj dubini mislite i čemu težite jedino je važno preda Mnom, jer Ja ne trebam potvrdu toga, pošto Mi je vaše razmišljanje dovoljno poznato. I Ja blagoslivljam onoga čiji se duh uzdiže k Meni iz vlastite pobude, i on će uistinu ćutiti Moj blagoslov.

Tako je nevjerojatno kratkovidan onaj čovjek koji si za primjer uzima one koji pred svim svijetom glume svoju pobožnost, jer istinski pobožan čovjek skriva se i u tihoj sobici vodi razgovor sa svojim Stvoriteljem. I ako bilo što činite javno …. ako vam je stalo samo do toga da se prikazujete savršenima, vašu ste plaću primili već na Zemlji, jer čovječanstvo vam poklanja slavu i divljenje. No Moja prava djeca uronjena su u svjetovnu mašinu, probijaju se kroz nju i pružaju otpor svijetu i njegovim kušnjama, i daleko je dragocjenije usred svijeta stupiti u kontakt sa svojim Stvoriteljem te Mu se predati i podložiti Mu svoju volju.

I vi ćete prepoznati gdje se nudi Istina, jer neprolazna je Božja Riječ Koju Gospodar daje onima koji Njegovu volju uistinu ispunjavaju …. I nedvojbeno je dokazano da zemaljsko-crkvena vlast daje dozvolu samo (tamo) gdje su istovremeno ispunjene njene zapovjedi, i dakle ne može biti od vrijednosti ono što je pod tim uvjetima bilo ispitano, jer samima onima koji ispituju nedostaje svaka viša spoznaja. No Ja se u svoj Ljubavi prihvaćam dušā koje žude za Mnom, i osiguravam im duhovni napredak, jer Moja Ljubav pripada svoj Mojoj zemaljskoj djeci koja Me nose u srcu …. 

AMEN

<<< nazad