<<< nazad

Bertha Dudde, br. 1016, 22 Srpnja 1939

 

VJERA I LJUBAV UVJET ZA SPOZNAJU I ZNANJE ….

 


Tko živi u vjeri i Ljubavi, uskoro i spoznaje Božju veličinu, mudrost i svemoć. I tko se u Istini moli Ocu Svemira, tomu će se uvidi i mogućnost shvaćanja umnažati, i taj će tek onda pravilno sagledavati i shvaćati sve stvari. Time što vjeruje i ljubi, čovjek ispunjava Božanske Zapovijedi (1 Ivanova 3:22, 23), i putem molitve traži Božansku snagu, i ona će mu automatski biti odobrena. Otvara mu se živi izvor znanja, i onda Božanska mudrost pretječe u ljudsko srce i oživljava mu dušu i duh. S druge strane, uzaludan je trud htjeti si prisvojiti znanje kad čovjek isključuje Ljubav i vjeru iz svog života i kad nije sposoban u nedaći se s molitvom povjeriti Stvoritelju neba i Zemlje.  

 

Njegov je duh, zemaljski gledano, daleko napredniji, no samo po ljudskom shvaćanju, tamo gdje je znanje isto tako ovisno o razumskom razmišljanju …. no taj čovjek ne zna ništa, i ono što on može, i navodno zna proteže se jedino na stvari koje u zemaljskom životu čovjeku izgledaju bitne, no za život u vječnosti su bez ikakve vrijednosti. I taj čovjek na Zemlji doduše živi u izobilju i njega pripisuje svojoj inteligenciji i svojoj snazi …. A time si samo priprema život ugode na ovoj Zemlji i od svog posjeda ništa ne može odnijeti preko sa sobom, kad mu je život zemaljski završen …. i njegovo zemaljsko bogatstvo biti će zamijenjeno duhovnom bijedom.

 

Stoga opet čujte poziv iz visine: budite u vjeri i u Ljubavi povezani jedni s drugima …. ne lišavajte se tog znanja koje vam Sam Gospodar dostavlja, nego u dubokoj vjeri prihvaćajte Njegovu Božansku Riječ …. i osnaženi ćete ići kroz zemaljski život, lako ćete otići odavde i onda ćete u vječnosti biti u duhovnom bogatstvu. I trudite se prodrti u tajne stvaranja, i to putem srca kroz Ljubav …. Sve je spremno za vas, vi svoje znanje možete sve više i više obogaćivati, no svom razmišljanju i djelovanju morate pretpostaviti vjeru u Boga, morate Ga tražiti putem Ljubavi i Njegovu milost i Ljubav izmoliti kroz intimnu molitvu …. i biti ćete usred spoznaje ….

 

AMEN

<<< nazad