<<< nazad

Bertha Dudde, br. 0670, 15 Studenoga 1938

MOLITVA ZA BOŽJU POMOĆ PRI PODUČAVANJU ZBUNJENIH (PREVARENIH/ZALUTALIH) ….

Vama će na Zemlji biti dana služba koju biste se trebali potruditi vršiti ispravno. Tako da kad ljudima predajete Riječ Božju, ne zaboravite Gospodara moliti za Njegov blagoslov tako da svaka od vaših riječi padne na plodno tlo te da sjeme nikne. Jer vi bez Gospodara ne biste trebati ništa započinjati …. u Njegovo ime imat ćete uspjeha, i Njegova Milost djelotvorno će vas podupirati.

Pa opet, morate se truditi u svoj Ljubavi prihvatiti se zbunjenih (prevarenih/zalutalih) ljudi. Vi imate Milost toga da znate za Ljubav Božju i za Njegovo djelovanje, no njima još nedostaje ta spoznaja, tako da Riječi Božjoj još pružaju otpor, međutim Ljubav će ih uskoro naučiti nečemu drugom. Zemaljski užici uskoro će razočarati i ovakvu ljudsku djecu, lažna sreća i nezadovoljavajuće postojanje učiniti će da njihova spoznaja sazrije, prepoznati će bezvrijednost svega zemaljskoga i pozabaviti će se pitanjima koja za sada još odbijaju iz straha da će morati biti lišeni životnih radosti. 

Iz tog često plašljivog odbijanja jedna sićušna klica raste u nježnu biljčicu koja prima sve više hrane, sve dok konačno nije postala sposobna za život i otpor te se odupire svim olujama, i takva jedna klica, postavljena u srce čovjeka, može nići i razvijati se pod Božjim blagoslovom i napredovati te dati dobre plodove ….

Svakom gledištu mora se suprotstaviti i svako krivo mišljenje mora se opovrgnut, a ako to još ne možete vlastitom snagom, morate Gospodara zvati u pomoć, i On će vam odmah staviti riječi u usta, kako biste silno i uvjerljivo govorili po Božjoj Mudrosti. Jer Gospodar vas ne napušta, vas koji Ga zovete, i koji se sporite za Njegovo ime, neprestano vam pritječe Njegova snaga sa svakom riječju koja je usmjerena na zadobivanje zalutalih duša. 

Koliko često ljudi dolaze u situacije koje ih potaknu na ozbiljnost i razmišljanje i gdje im se nameće pitanje svrhe njihovog zemaljskog postojanja. U takvim situacijama oni se onda sjete Riječi koja im je bila predana i tako pronađu priključak na Vječnost. I stoga takve zalutale preporučite Milosti Gospodnjoj prije nego ih pokušate razbuditi, i prije nego pokušate donijeti svjetlost onima koji se još nalaze u mraku duha. Uz pomoć nebeskog Oca svaki uspjeh će biti lakši za postići, oni će poslušati vaše govore i to će ih pokrenuti u srcu, pa iako se početno možda ne može prepoznati jasna suglasnost. Jer sama Riječ Božja u sebi je Snaga, i oni koji ju slušaju bez otpora, već su prožeti tom snagom …. no jedan lagani otpor može biti nadvladan uz Božju pomoć, a samo na onome koji odbija s punom voljom, Božja Snaga ne se može vidno očitovati …. No i njihov trenutak će doći, samo ako su jednom imali priliku biti upućeni na Božju Volju.

Život sâm po sebi čovjeka vrlo često oblikuje jako brzo i ima spremne neugodnosti svake vrste, i niti jedan događaj na Zemlji nije bez svrhe …. I Ljubav i Milosrdnost Božja uvijek su spremni umiješati se tamo gdje čovjek obeshrabreno i plašljivo preklinje za pomoć …. I čak i ako je vrijeme još toliko daleko …. kod svakoga dolazi trenutak da se sabere i reflektira na svoje bolje 'ja', i blago onome koji tada prihvati spasiteljsku ruku Oca …. 

AMEN

<<< nazad