<<< nazad

Bertha Dudde, br. 0572, 6 Rujna 1938

MOĆ MOLITVE …. KLONITE SE SVJETOVNIH UŽITAKA ….

TIJELO I DUŠA ….

Dakle pokušaj se dovesti u stanje da osjetila usmjeriš na Boga, i ako tvoje misli žele lutati, zovi Ga u pomoć. Svaku riječ od nas onda čuješ tako jasno, jer moć molitve neizrecivo je velika, samo što ju vi još pravo ne poznajete …. U stvarima od svijeta ispunjenje vaše molitve biti će vam shvatljivo, no u duhovnome ono vama nije tako primjetno, ali duša iz toga izvlači ogromnu korist kad se vi intimno obratite nebeskom Ocu. A blagoslov je molitve da se razvijate sve više uvis a pritisak sa duše sve više otpada. Duša se izdiže i ne sudjeluje više toliko u zemaljskoj patnji, a to i tijelu pomaže da puno lakše nosi patnju. 

U satima zemaljske nevolje duša se ponovo vraća u tijelo i daje mu snagu da s pogledom u vječnost strpljivo sve uzme na sebe, jer tijelo i duša skupa se bore za unutarnji mir. Klonite se svjetovnih užitaka! Ovo upozorenje ne može vam se dovoljno često uputiti, jer tek tada će vam vaše duhovno postojanje moći biti stavljeno pred oči. Misli uzdići k Bogu uvelike je korisnije nego se posvećivati zemaljskim užicima, i vi time istovremeno započinjete odvajanje duše od tijela. Uvedenoj u naše sfere, duši je dana takva mogućnost da ona uskoro uspostavi vezu s duhom koji drijema u njoj, i da zemaljsko postojanje za nju bude još samo sredstvo do cilja.  

Ona će uvijek samo poticati tijelo da ispuni zemaljske obaveze i potpuno se unese u djelovanje u Ljubavi …. da njeguje Ljubav svim snagama i time duši dostavlja uvijek novu snagu koja opet služi za sjedinjenje s Božjim Duhom. Marljivo suradništvo tijela sa dušom mora imati duhovni uspjeh. Stoga, sve što je potrebno je blagoslov od gore, koji treba biti izmoljen u srdačnoj molitvi. Svaki vapaj upućen k nebu u djetinjem povjerenju i osigurava vam podršku neba, a mareći duhovno niti jedna molitva neće vam biti uzaludna. Jer sve je Božanstvu očigledno, pa i najunutarniji ugao srca, ako iz njega odjekuje poziv Ocu za pomoć ….

AMEN

<<< nazad