<<< nazad

Bertha Dudde, br. 0359, 2 Travnja 1938

STRPLJENJE I BLAGOST GOSPODARA …. NJEGOVA DOBROTA TRAJE VJEČNO ….

Mi za tebe neprestano imamo spremna učenja Gospodara i neprestano ti dajemo u Njegovo ime, tako da ti i danas želimo svjedočiti, o dugotrpljivosti Gospodara. Njegova dobrota traje vječno …. Tim riječima sve je rečeno …. Sićušni dio jedne sekunde bio bi dovoljan za uništiti sve što vidite u svemiru, kad bi to bila volja Gospodara. I milijuni bića u trenutku bi otišli u propast.

No Gospodarevo stvaranje postoji od vječnosti, i vječno će i stvorenja, bića beskrajnih vrsta, postojati. No sve dok sva ta bića nisu postigla ono stanje da su potpuno jedno sa Vječnim Svjetlom, Božanskim Ocem, moraju za sebe beskrajnim vremenskim periodima biti zadržana u svemiru, uvijek u novom obliku, i uvijek u drugim razvojnim mogućnostima. Prvi stadiji događaju se u od Boga željenoj uređenosti, i ta živa bića, znači njihove duše, polagano postižu onaj stupanj koji je preduvjet za konačno utjelovljenje kao čovjek ….

No onda, nakon tisućljeća prijašnjih prolazaka duše kroz uvijek nanovo različite vanjske forme, ona se vlastitom inicijativom mora oblikovati u ono što je njena sudbina …. potpuno joj je prepušteno da svjetlo spoznaje prihvati ili ga odbije. No budući da ona bez sjećanja svoju sudbinu često ne prepoznaje, nebeski Otac u beskonačnoj Ljubavi i strpljenju trudi se pomoći joj i da ju tako putem dokaza Svoje Ljubavi uputi na put kojim bi joj bilo teško krenuti.

A Gospodareva dugotrpljivost …. Njegova dobrota i Ljubav traju vječno …. sve dok samo još mala iskrica u duši čovjeka ne razmisli o sebi …. sve dok ona ne osjeti tu koliko još god neznatnu povezanost sa Božanstvom u sebi, sve dotle se Ljubav Oca trudi za tu dušu i neprestano joj pomažući stoji uz nju, sve dok ona iz sebe i iz vlastitog poticaja konačno ne spozna te zavapi za Milosti Gospodarevom, a tad je put prema gore uvelike lakši …. tad je i spoznaja tu, tad čovjek ili njegova duša, od sebe čeznu ka gore k Ocu, a djetetu koje čezne nebeski Otac uvijek je blizu i sigurno će ga sprovesti u vječnu domovinu …. 

AMEN

<<< nazad