<<< nazad

Bertha Dudde, br. 0349, 27 Ožujak 1938

TAJNA  POSTAJANJA ČOVJEKOM... BOŽJA MILOST I SNAGA ...

Drago Moje dijete … silna misao je temelj Postajanja Čovjekom …. U Svim Njegovim najdubljim poukama, Gospod ti to ne može učiniti razumljivim, pošto priroda čovjeka ne raspolaže potrebnom sposobnošću shvaćanja koja bi bila nužna za razumijevanje. Čovječanstvom vlada misao da su stvorenja svemira za vrijeme i vječnost bila izgubljena bez utjelovljenja Sina Božjeg na Zemlji …. I ta misao je dakako Čista Istina, no ona nedovoljno oslikava koliko se Spasiteljeva Ljubav kroz to Postajanje Čovjekom žrtvovala za čovječanstvo ….  

Ne postoji mogućnost usporedbe koja bi iti približno dozvolila da se spozna koja snaga se kroz to Božansko djelo prenijela na cijeli svemir …. na sva bića, a posebno na zemaljsku djecu i njihove duše …. Svakoj duši milost pripada u tolikoj mjeri da se čovjek, ako ju iskoristi, može izgraditi u Bogu-nalik stvorenje …. jer Ljubav, Koja je Bogu svojstvena, zaposjeda srce svakog čovjeka …. Ona čini da se iz Ljubavi razvijaju savršena stvorenja, i postajanjem čovjekom, Sâm Gospod Bog je svemu tome otvorio velika vrata.

On je zemaljskoj djeci utro put u vječnu blaženost …. On ih je izbavio od vječne smrti …. No, taj vječni život u vašoj je ruci …. Kako si ga napravite na Zemlji, tako će vas ‘jednog dana’ dočekati. Sâm Gospod Bog je postavio kamen temeljac, na kojem si vi možete sagraditi vječno kraljevstvo …. No istovremeno ostanite svjesni toga koliko vas usrdno Otac voli, da je On za vas, i kako bi vas spasio od vječne osude (prokletstva), Sâm Sebe prinio kao žrtvu, i time za vas izvršio najveće djelo Ljubavi …. I u toj svjesnosti nastojte biti vrijedni te Ljubavi, kako bi Gospod za svakog od vas ponaosob postao istinski Spasitelj od vječne smrti, i zahvaljujte Mu, vječno.

AMEN

<<< nazad