<<< nazad

Bertha Dudde, br. 0330, 13 Ožujak 1938

SUDSKA VLAST...

(Rimljanima 13:1-7)

Povinujte se sudskoj vlasti, i u njoj uvijek gledajte poslanika Moje Volje. No, kad vam zakon objavljuje da se trebate odreći vjere, slušajte glas vašeg srca …. jer Ja sam vam ga dao kako biste znali što je ispravno, a što neispravno …. Tko vam zapovijedi da odbijete Moju Riječ …. njemu isto tako objasnite da ostajete u Mojoj Volji, i opstat’ ćete pred Mojim očima, i Ja ću vam dat’ snagu da pružite otpor takvoj želji. U snu ću vam objaviti što je vaša dužnost, kako biste naučili razumjeti koji sam milodar namjenio onima koji radi Moje Riječi ne zaziru od nikakve zemaljske više sile.

Jer što god …. nedodirljivi ste, pošto od Mene zaštićeni prolazite ovim zemaljskim životom, sve dok je (on, život) u Mojoj Volji …. Što vam može prijetiti ako sam Ja Sâm s vama? …. I tko se usprotivi Mojim odredbama, teško da će nešto postići …. No, ‘puna mjera’ je dosuđena onome Koji Me voljno slijedi …. jer čovjek ubire svojih djela plaću. Tako da Gospod bez iznimke priznaje sudsku vlast, ako ona nije oprečna Božanskom Redu.

Što Bog kao vladar postavlja nad narod, to treba zauvijek biti priznato.

Jer za voditi ovaj narod Gospod opunomoćuje višu silu, i nad narodom joj je dao svo pravo i svu vlast na Zemlji. Stoga budite pokorni toj vlasti, i ispuniti ćete Volju Gospoda …. No ako se ta sila koristi kako bi se nastupalo protiv Božjih zapovjedi, time si vladar prisvaja vlast koja mu nikad nije bila dodijeljena od Boga, i on se istim opire i buni protiv Najviše Vlasti, Kojoj je on sam potčinjen …. Tada on zaboravlja svoju dužnost, koju mu je određeno da ispunjava …. On narod ne upravlja mudro i pravo, nego ga navodi na stranputicu …. On narodu nije zastupnik Božje Vlasti, nego prije da stoji u službi mračnih sila ….

Tad svatko iz sebe samoga mora pronaći ispravan put …. Prije svega mora nastojati služiti Bogu …. Ispunjavati Božju volju i držati Božje zapovjedi …. I bude li u tome spriječavan sudskom vlašću, morat će se boriti, al uvijek će biti podupiran od strane Duha Božjega …. Od Gospoda i Spasitelja Sâmoga …. Za ovaj i onaj svijet vrijedi samo jedna Volja, Koju slijediti je svakog bića jedini zadatak, i to će ostati u vječnosti.

Demoni se doduše trude djelovati i sve pobuniti protiv Riječi Božje …. No domognu li se srca onih koji vode narod, onda pravo prestaje biti pravo …. tada se sva istinitost pretvara u lažnost …. Tada pravednik mora patiti, a do časti će dospjeti beščasnik. Tad jedan narod nikako ne može razvijati se i uspijevati, nego će biti retardiran u razmišljanju i postupanju …. Ne ostaje čist i besporočan, nego postaje kriv (lažan) i u zaslijepljenosti ide krivim putevima ….

No to ne traje vječno …. Istina će si probiti put, Moja Riječ opet će nanovo uskrsnuti među ljudima, i Božanski Red ponovo će biti uspostavljen, koji su dobre volje i vjeruju u Mene …. njima ću Ja Sâm dati Moje zapovjedi, koje vjerno ispunjavaju i time i bližnje spašavaju iz noći mraka …. Njima poslati svjetlo, nastojanje je Moje Ljubavi, i traži li duh Istinu u Meni i kroz Mene, postat' će mu svjetlije, i spoznati će što je ispravno, a što neispravno, i taj će znati pravo postupati i slijediti ono što mu Ja pružam …. Jer samo Ja vladam sada i zauvijek ….

AMEN

<<< nazad